‘Jullie hebben het vast druk in deze Coronatijd!’

 Ja, een vraag die mij geregeld wordt gesteld. Druk in Coronatijd….

Ik kan hier eigenlijk geen passend antwoord op geven, want het klopt dat wij in deze tweede/derde golf meer uitvaarten van corona-overledenen verzorgen. Er wordt meer getest, dus krijgen wij nu sneller bericht dat iemand is overleden die het virus bij zich droeg. Maar het regelen van een uitvaart in coronatijd vergt wel een heel andere discipline van ons…

Besmet met Corona

Zo hebben wij in deze huidige tijd meerdere uitvaarten verzorgd van mensen die besmet waren met het coronavirus. Wel moet ik toegeven dat al deze mensen op leeftijd waren en er vaak ook een onderliggende oorzaak van overlijden was. De gesprekken die we vervolgens voeren met de naaste familie vergt extra aandacht. Zijn zij veel in contact geweest met hun naaste, zijn ze gezond of toch ook besmet?

Het gaat best goed!

Zoals ik al aangaf, vergt het regelen van uitvaarten in deze tijd extra creativiteit. Elke uitvaart proberen wij zodanig vorm te geven, zodat de naasten op en goede manier afscheid kunnen nemen. En soms stoort het mij dat er heel vaak wordt gezegd dat juist bij uitvaarten mensen de coronaregels loslaten. Ik ben van mening dat het veelal goed gaat! Op een juiste manier communiceren met alle gasten en de naaste familie, de voorzorgsmaatregelen in acht nemen en hierin als uitvaartleider het voortouw nemen, maakt dat iedereen zich keurig aan de huidige regels houden. Dus, het gaat best goed! Een bericht die we vandaag de dag best kunnen gebruiken.

“Door op een goede manier aan te geven wat wel of niet kan, houden de gasten en naaste familie zich keurig aan de huidige regelgeving in coronatijd ”

Livestream

En lukt het dan niet om fysiek aanwezig te zijn op een uitvaart, dan zijn er vandaag de dag digitale mogelijkheden om de dienst vanachter uw TV of computerscherm live te volgen. De technieken gaan zelfs zo ver dat het mogelijk is om thuis uw zegje te doen, zodat dat live op de uitvaart in de zaal is te volgen. En dat maakt dat iedereen, ja, zelfs in deze huidige tijd, op een goede manier afscheid kan nemen van hun dierbare. Wij helpen graag om dit met elkaar vorm te geven.

Met een warme groet van Leo Boermans

Als u vragen heeft over wat wel of niet kan tijdens een uitvaart, neemt u dan gerust een contact met ons op. Heslinga Uitvaartzorg, bereikbaar via 0515- 85 57 57 of  info@bvuitvaartzorg.nl