Eelco de Vries

In 2001 heb ik de opleiding uitvaartondernemer gevolgd bij de Stichting Vakopleiding Uitvaartverzorging (STIVU). Vanaf dat moment heb ik dit bijzondere vak met veel passie en inzet uit mogen oefenen.

Voor sommigen van u zal ik geen onbekende zijn dit omdat ik al meer dan 20 jaar uitvaarten verzorg in vele dorpen in de gehele zuidwesthoek van Fryslân en in de wijde omgeving van Bolsward, Franeker en Harlingen. In mei 2016 ben ik als zelfstandig uitvaartverzorger een eigen onderneming begonnen.

Het is een bijzonder vak, want geen dag is hetzelfde en bij iedere uitvaart worden andere wensen ten uitvoer gebracht. Iedere dag met andere mensen in contact komen is ook één van de bijzondere ervaringen die dit vak met zich meebrengt. Vooraf weet je nooit wanneer en op welk tijdstip je waar zult zijn, bij wie en onder wat voor omstandigheden.

Nabestaanden geven een overlijden door via het telefoonnummer 0515 – 85 57 57 en nadat een afspraak is gemaakt over een tijdstip van samenkomen druk je met gezonde spanning op de deurbel en volgt er een periode van betrokkenheid en organisatie.

De dankbaarheid en het vertrouwen die dit vak met zich meebrengt is in mijn beleving de grootste beloning die je voor je werkzaamheden kunt ontvangen.