Rouwdrukwerk

Onderdeel van de voorbereidingen van de uitvaart na een overlijden is het rouwdrukwerk. Zo kunnen nabestaanden de bekenden van hun dierbare op de hoogte stellen van het overlijden en hen uitnodigen voor de uitvaart, en eventueel voor een bezoek aan een uitvaartcentrum en de koffietafel.

Rouwkaarten, bidprentjes en ander rouwdrukwerk

Nadat het overlijden bij ons bekend is, gaan wij met u in gesprek over de voorbereidingen op de uitvaart. Dan komt ook het rouwdrukwerk aan bod. Wat u op de rouwkaart of het bidprentje wilt zetten is vaak een moeilijke beslissing. Wij adviseren u bij het opstellen van de rouwkaarten en ander drukwerk.

Naast standaard kaarten zijn er veel andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke kaart met de foto van de overledene. Wij nemen alle mogelijkheden met u door, zodat u de juiste keuze kunt maken. Wij zijn in het bezit van een eigen drukkerij en kunnen u ook assisteren en adviseren over de opmaak. Alle medewerkers zijn geschoolde mensen en kunnen ook foto’s bewerken.

Een overlijdensbericht in regionale krant of via Social Media

Om een groter deel van een gemeenschap op de hoogte te stellen van het heengaan van uw dierbare wordt vaak gekozen voor het plaatsen van een rouwadvertentie in een regionale of landelijke krant. Tevens zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om het overlijden kenbaar te maken via Social Media of via een online condoleanceregister. Ook dit is een mooie manier om uw medeleven te getuigen en de overledene te eren.

Wij adviseren u over het opstellen van het overlijdensbericht en helpen u met de plaatsing.