We vieren het leven

Natuurlijk is het overlijden van iemand een verdrietige gebeurtenis. Zeker als het om jonge mensen gaat. Ook jonge mensen hebben hun eigen ideeën over hun komende uitvaart. Dit doet mij terugdenken aan Johan, een jongeman die 25 jaar mocht worden…

“Wees jezelf! Doe alles voor jezelf!”

Dit was de tekst die Johan boven zijn rouwkaart wilde hebben. Johan stond namelijk ook zo in het leven. Hij was erg ziek en kwam uiteindelijk te overlijden. Ik werd gebeld door zijn vrouw, die hij drie maanden daarvoor nog zijn jawoord gaf. We raakten met elkaar in gesprek en bespraken hoe zijn uitvaart eruit moest komen te zien. “Nou, Leo”, zei ze, “we gaan er een Johan-feest van maken!”

Johan-feest
Johan was een man die hield van het leven, en hij wilde graag dat het leven gevierd werd op zijn afscheidsdag. Dit betekende veel mensen om hem heen, die hem dierbaar waren. Zo kwam het dat de betreffende locatie tot aan de nok gevuld was met mensen die hem liefhadden. Zijn gekozen muziek klonk uit de speakers en er werden foto’s en filmpjes vertoond die het leven van Johan goed weergaven.

“Die Johan was me een gezellige vent! Hij heeft alles uit zijn leven gehaald”

Het leven vieren
Johan wilde het leven graag vieren, en dit betekende dat we na afloop van zijn afscheid met elkaar het leven hebben gevierd op een plek die bij Johan paste: een partycentrum. De muziek, hapjes en drankjes zorgden voor de sfeer die Johan graag gewild had. Wat dat betreft was deze uitvaart echt ‘gelukt’!

Iedereen verdient een afscheid met een goed gevoel. Ik help u graag om dit mogelijk te maken. Wilt u meer weten? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Leo Boermans via 06 – 228 38 213.