Marcel van Aalzum

25 Juli 1966

31 Maart 2024

Laat hier uw condoleance achter voor de familie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 50 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Berichten

 1. Ingrid schreef:

  Ik ben erg geschrokken van het bericht van Marcels overlijden. Vanaf 1966 kwam ik regelmatig over de vloer op de Gedempte Pol. De eerste herinnering aan Marcel is een schattig jongetje in een box. Een klein incident op zijn vierde of vijfde verjaardag staat mij nog altijd bij. Zijn zus Helma was mijn beste vriendin. Ik besloot een cadeautje voor Marcel te kopen. Met z’n drieën liepen we naar de speelgoedwinkel in de Kruizebroederstraat. Daar mocht hij een autootje uitzoeken. Dat deed hij zeer zorgvuldig. Het autootje kostte iets van 7 gulden. Maar er was een probleem. Ik had geen geld. Dus toog ik naar mijn ouders. Helaas was mijn moeder niet bereid om te betalen. Wat kleingeld kon ik krijgen. Zeker geen 7 gulden. Met het kleingeld kocht ik iets anders. Het was spannend hoe het manneke hierop zou reageren. Het autootje was tenslotte al beloofd… Maar niks geen misbaar. Marcel was blij met het veel minder leuke cadeautje. Erg blij zelfs. Zo lief. Jaren later, vond het fijn dat er nog iemand van de van Aalzum familie in het oude huis was blijven wonen. Er ligt zo’n groot deel van mijn jeugd. We reden er op zondagavond regelmatig langs. Dan keek ik of er boven licht brandde om te zien of Marcel thuis was. (meestal niet). Altijd met de opmerking: ’Hé, Marcel is thuis’. Of ‘Marcel is niet thuis’. Alleen dat al zal ik missen.

  Marcel

 2. Ingrid van der Kallen schreef:

  Ik ben erg geschrokken van het bericht van Marcels overlijden. Vanaf 1966 kwam ik regelmatig over de vloer op de Gedempte Pol. De eerste herinnering aan Marcel is een schattig jongetje in een box. Een klein incident op zijn vierde of vijfde verjaardag staat mij nog altijd bij. Zijn zus Helma was mijn beste vriendin. Ik besloot een cadeautje voor Marcel te kopen. Met z’n drieën liepen we naar de speelgoedwinkel in de Kruizebroederstraat. Daar mocht hij een autootje uitzoeken. Dat deed hij zeer zorgvuldig. Het autootje kostte iets van 7 gulden. Maar er was een probleem. Ik had geen geld. Dus toog ik naar mijn ouders. Helaas was mijn moeder niet bereid te betalen. Wat kleingeld kon ik krijgen. Zeker geen 7 gulden. Met het kleingeld kocht ik iets anders. Het was spannend hoe het manneke hierop zou reageren. Het autootje was tenslotte al beloofd… Maar niks geen misbaar. Marcel was blij met het veel minder leuke cadeautje. Erg blij zelfs. Zo lief. Jaren later, vond het fijn dat er nog iemand van de van Aalzum familie in het oude huis was blijven wonen. Er ligt zo’n groot deel van mijn jeugd. We reden er op zondagavond regelmatig langs. Dan keek ik of er boven licht brandde om te zien of Marcel thuis was. (meestal niet). Altijd met de opmerking: ’Hé, Marcel is thuis’. Of ‘Marcel is niet thuis’. Alleen dat al zal ik missen.

 3. Sjoerd Silvius schreef:

  Zo dat was onverwacht, Marcel “Akoord” van Aalzum is er niet meer. Ik ken hen imiddels 48 jaar vanaf de tijd bij Scouting Tibrag, vakanties in Spanje, TT-Assen en samen Fitnessen. Fijne kerel altijd vrolijk. De laatste jaren kwam ik hem vooral tegen bij mijn broer en schoonzus, maar de gesprekken waren altijd alsof ik nooit uit Sneek was weggeweest. Het loopje voor 2-takt olie en even bijkleppen in de winkel is nu ineens voorbij. We gaan je missen maar niet vergeten. Ik wens je familie veel sterkte toe en als het nodig is om te helpen met het opruimen van de winkel kom ik graag een dagje naar Sneek. NB: foto is van juni 2019, Marcel won de Pubquizzzz Sjoerd

 4. Kirsten de Wrede schreef:

  Gecondoleerd voor alle familie en vrienden van Marcel.

 5. Marlies de Jong schreef:

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie broer, oom en van velen een goede vriend. Ik kende Marcel zijdelings, maar mijnj broer Frank kende hem heel goed. Frank maakte ook deel uit van de vriendengroep die in hun jeugdjaren veel motor-kattekwaad uithaalden (met Marcel Jillings en anderen). Frank was even oud als Marcel en is vorig jaar met de motor verongelukt. Als hij er nog zou zijn zou hij zeker bij het afscheid van Marcel geweest zijn. Namens hem wilde ik even reageren. Heel veel sterkte.

 6. Gary jellema schreef:

  Marcel. Leuke aardige gezellige vent. Ik ken je al bijna mijn hele leven. Pieken en dalen heb je gekend. De laatste jaren na een gelukje nog volop kunnen genieten. Wanneer je in sneek was geregeld even bij langs voor een onderdeeltje die je niet had liggen en hoopte dat ik die wel had. Toen je stopte met de zaak had je mij voorgesteld bij je caste klanten. Marcel je was een top kerel . Eentje met een eigen wil. Wat zal ik je missen.

 7. Jan Potma schreef:

  Gecondoleerd met dit verlies. Marcel was een vrolijke gast, hij had een uitbundige lach. Toen ik nog in Friesland woonde, gingen we samen met Koos naar Hindeloopen, om bij Sietse een sauna bad te pakken, hij kon hier vreselijk van genieten. Als ik in Sneek was, dan altijd even buurten bij Marcel. In de winkel even bijpraten. Een tijdje terug had ik hem nog aan de telefoon, we hebben het over zijn reisplannen gehad, zijn gelukje en over het stoppen van de winkel. Hij had nog zoveel plannen. Dit afscheid komt te vroeg, dag vrolijke zeeverkenner vriend! Jan Potma Purmerend

 8. Hans Bosma schreef:

  Beste familie, Wat een triest bericht. Ik herinner me nog de vele fantastische vrijdag avonden die we zeilend bij de zeeverkenners doorgebracht hebben. En nadertijd in de Oude pastorie de avond afronden. Dat was altijd reuze gezellig. Gecondoleerd met het heengaan van Marcel, hij een van de meest betroubare verkenners en stond altijd klaar om te helpen waar dat nodig was. Sterkte, Hans Bosma, Melbourne, Australie.

 9. Reinier Holsheimer schreef:

  Zo triest dat deze gozer er niet meer is. Altijd die glimlach met die vrolijke ogen. Prachtige momenten meegemaakt met enorm veel humor en gelach. Het lied kom uit die bananenboom zal nooit meer het zelfde zijn. Bovenin een boom zitten en het hoogste lied zingen op Terschelling. En maar lachen. Ik vind het zo jammer dat hij er niet meer is en zal hem enorm missen. Geen biertje meer.

 10. Martin schreef:

  We gaan je missen Vriend. Maar niet vergeten.

 11. berend schreef:

  Vriend See you again

 12. Berend en Alie schreef:

  Vriend wat missen we jou. Goede reis. We see you again. ❤️

 13. Ria Roskam schreef:

  Heel veel sterkte voor de familie. Rust zacht lieve vriend

 14. Aeijolt schreef:

  Goh Marcel, wat een schrik en verdriet.. Ik zal dy misse jonguh!

 15. Rein en Sandra Horjus schreef:

  Lieve Marcel rust zacht. Wat was je een lieve man. Heel goed hart❤️

 16. Agnes Hofma Hamersma schreef:

  Erg geschrokken ben ik van de rouwadvertentie in de krant van Marcel !! Marcel, de zoon van Afke en Hessel, mijn nicht en haar man. Ik paste geregeld savonds op de kinderen, daar boven de motorzaak en was ook de kleuterjuf van Marcel en Rene. Gecondoleerd met dit verlies, sterkte voor nu en de komende tijd er zal vast een lege plek in jullie familie zijn! Hartelijke groet, Agnes Hofma Hamersma

 17. Wiebe en Rudina van Solkema schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van Marcel. Wij herrineren hem als een fijne vent . Sterkte met het verwerken.

 18. Ytje Zijlstra schreef:

  Wens jullie heel veel sterkte toe met het verlies van jullie broer zwager en oom.

 19. Bram van der Zee schreef:

  Lieve Marcel, Dank je wel voor al die prachtige momenten en vakanties die we samen hebben beleefd. Of het nu met de trein naar de wintersport in Oostenrijk was of met het vliegtuig naar Griekenland, man oh man, wat hebben we een hoop lol gehad. Bedankt voor deze onvergetelijk mooie herinneringen. “What we have once enjoyed deeply we can never lose. All that we love deeply becomes a part of us.” – Helen Keller Rust zacht, vriend.

 20. Martin Wijnalda schreef:

  Gecontroleerd met dit verlies. Ik kende hem als de eigenaar van motorhuis van Aalzum. Ik kocht mijn scooters altijd bij hem en hij heeft mij altijd geweldige service verleend. Hij stond altijd voor mij klaar.

 21. Gea schreef:

  Heel veel sterkte ! Gecondoleerd met jullie broer Marcel

 22. JP schreef:

  Jaren en jaren, zoveel besproken, Pieken en dalen je beleefde ze allebei intens Zorgen, tips en ideeēn ontelbaar Je deed je ding op jouw manier, daar waar je eindelijk gelukkig was. Vriendschap voor altijd in mijn hart gesloten.

 23. Johan Feenstra schreef:

  Sterkte met dit grote verlies

 24. Hilde Spoor-Posmus schreef:

  Que tengas una gran fiesta allá arriba Marcel. Me alegro de haberte conocido

 25. Jacqueline schreef:

  Lieve Marcel Rust zacht en voor de famille heel veel sterkte ♥️

 26. Tjebbe Spoor schreef:

  Marcel, Onze en mijn eerste kennismaking met “de Dominicaanse” is/was er één om nooit te vergeten… Het huis van René en Ineke in de Frederik Hendrikstraat via jouw gekocht, plus al die andere avonturen…alleen maar mooie herinneringen. Dien vriendschap, dien altiid helpende hand, dien loeihiete oploskoffie, ’t binne dingen wer ik een groate glimlach van op mien gesicht krij. Bedankt…. Vaya con dios

Brand een kaarsje

Gary hellema
19-04-2024

David en Marja
19-04-2024

Ben Vergonet
19-04-2024

Ria Roskamu2764ufe0f
18-04-2024

Theo A. Brens
18-04-2024

Alexander van der Woord
17-04-2024

Hartog en Ankie
17-04-2024

Robert klein
17-04-2024

Gea
16-04-2024

Richard
16-04-2024

Joost en Doety
16-04-2024

Baukje Vergonet
16-04-2024

Nina Spoor
16-04-2024

Dennis blaauw
16-04-2024

Wilma Boonstra-de Vries
16-04-2024

Hilde Spoor-Posmus
16-04-2024