Zo kan het (gelukkig) ook

Vaak krijg ik de vraag of mijn werk niet altijd hetzelfde is. Het volgende verhaal geeft juist aan dat dit niet het geval is, en dat dit juist mijn werk zo bijzonder en anders maakt.

Zo lang bij elkaar

Het is rond 02:15 uur wanneer ik wakker word van de ringtone van mijn telefoon. Een mevrouw geeft aan dat haar man zojuist thuis is overleden. Ze vraagt of ik langs wil komen om hem te verzorgen. Natuurlijk wil ik dat, en binnen 20 minuten zit ik in de auto. Ik rijd over een eenzame donkere weg en ben benieuwd welke familie ik deze keer mag begeleiden.

We zullen wel naar de aula van het crematorium moeten…

De meneer die is overleden heeft de respectabele leeftijd van 92 jaar mogen bereiken. Van deze 92 jaar is hij bijna 70 jaar getrouwd geweest met zijn vrouw. Het was een artistieke man, die duidelijke uitvaartwensen heeft besproken met zijn vrouw. Als het aan hem ligt, zou hij graag het afscheid willen houden in zijn bekende dorpscafé. Maar ja, het zal wel in de aula van het crematorium moeten…

“Ik probeer altijd met de families mee te denken en te zoeken naar hun persoonlijke wensen betreffende de uitvaart”

Afscheid in het café

Gelukkig hoeft een afscheid niet altijd plaats te vinden in de aula van het crematorium. In dit geval hebben we volledig kunnen voldoen aan de wens van de overledene. Hij stond op het podium van café, de gasten druppelden binnen en kregen een welkomstdrankje. Aansluitend werd er door diverse mensen herinneringen opgehaald, klonk er muziek en werd er afscheid genomen met zijn favoriete muziek op de achtergrond. Zijn echtgenote vroeg ons om hem te begeleiden naar het crematorium, maar wilde zelf zijn kist definitief sluiten. Ik nam gepaste afstand, en liet haar haar gang gaan. Tot zij zich bij mij riep. Kijk Leo, zie je die glimlach van hem? Dit was écht zijn afscheid.

Persoonlijke wensen bespreken?

Wellicht heeft u, naar aanleiding van deze column, behoefte om uw uitvaartwensen kenbaar te maken. Neem gerust contact met mij op zodat ik, ook voor u, in een vrijblijvend gesprek, alle mogelijkheden kan doornemen.

Iedereen verdient een afscheid met een goed gevoel. Ik help u graag om dit mogelijk te maken. Wilt u meer weten? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Leo Boermans via

06- 228 38 213 of via info@bvuitvaartzorg.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 50 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten