‘Ik denk graag in mogelijkheden’

Op een zaterdagavond sta ik op het punt om naar een etentje te gaan, waarbij ik met een collega-ondernemer gebeurtenissen in mijn werk kan bespreken. Het is fijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren. Terwijl ik mijn auto start, gaat mijn telefoon. Een meneer verteld mij dat zijn vrouw is overleden en hij wil graag dat ik hem help. Ik bel mijn collega om te zeggen dat de avond niet doorgaat  en vervolgens rijdt mijn auto naar het huis waar mevrouw is overleden.

Verzekering niet dekkend

Tijdens de gesprekken kom ik erachter dat mevrouw niet optimaal verzekerd is voor de kosten van uitvaart en ook niet veel spaargeld heeft. De echtgenoot wil echter wel een zo goed mogelijk afscheid van zijn vrouw. Gelukkig kan ik hem geruststellen met de gedachte dat we de uitvaart zo gaan regelen, zodat hij op een goede manier afscheid kan nemen. Ik zal hierin ook de kosten bewaken.

Het idee is dat er een crematie zal komen en een afscheidsplechtigheid. Na de plechtigheid wil de echtgenoot graag een borrel heffen op het leven van mevrouw.

Weet u wat tegenwoordig allemaal mogelijk is?

Helaas denken mensen nog vaak dat een uitvaart op een traditionele manier uitgevoerd moet worden. Gelukkig kan ik goed met hen meedenken en voorstellen doen, die niet direct in hun gedachten komen, maar uiteindelijk veel beter past bij de overledene. En dit is juist de reden dat ik als uitvaartondernemer gestart ben. Mensen om mij heen denken dan vaak dat ik elke dag met verdriet te maken heb, echter wordt er gelukkig ook veel gelachen en tijdens het lachen en herinneringen ophalen komen de meest uiteenlopende ideeën op tafel.

“Als we denken in mogelijkheden en wat echt past bij de overledene, vallen de kosten vaak ook nog erg mee!”

Meedenken in mogelijkheden

Het is dan juist mijn kracht dat ik met hen meedenk in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Een veel gehoorde vraag is dan: “Mag dat, Leo?” Ik geef dan aan dat bij mij (vrijwel) alles mogelijk is, mits ik mij aan de wetgeving kan houden. Dat is de enige vereiste. Op deze manier beleef ik de meest uiteenlopende uitvaarten en kan elke nabestaande met een goed gevoel afscheid nemen van hun dierbare. Daarbij merk ik ook dat de kosten vaak weer meevallen ten opzichte van de meer traditionele uitvaarten.

Gelukkig vielen de kosten binnen het budget van de genoemde familie. Ook zij hebben na de uitvaartplechtigheid een borrel op het leven van mevrouw kunnen nemen. Een borrel die zelf gekocht is bij de lokale supermarkt!

 

Met een warme groet van Leo Boermans

1 antwoord
  1. Rob de Joode
    Rob de Joode zegt:

    Wat mooi dat er zoveel kan, steeds vaker zie je meer inbreng van de nabestaanden en wat goed dat de uitvaartbegeleider dan mee beweegt. En ja precies zoals je zegt binnen de wetgeving. Bedankt voor het delen.

Reacties zijn gesloten.